Kiinalaisia jäseniksi amerikkalaiseen National Academy of Sciences:iin
Yuan Longping ja Bai Chunli valittiin NAS:n foreign associate -jäsenlistalle 2006, ja esiteltiin virallisesti akatemialle China Daily-lehden (2.5.2007) mukaan viime sunnuntaina.
Molemmat edustavat aloja jotka ovat Kiinan tieteen kärkeä: Yuan riisin jalostusta & bioteknologiaa ja Bai kemiaa & nanoteknologiaa. Yuan on mm. Chinese Academy of Engineeringin jäsen ja Bai Kiinan tiedeakatemian (Chinese Academy of Sciences) varapresidentti sekä mm. Kiinan kansallisen nanoteknologiakeskuksen johtaja.
Wuhanin yliopiston Research Center for China Science Evaluation on julkaissut vuoden 2007 raporttinsa jossa vertaillaan maailman tutkimuslaitosten ja yliopistojen tasoa. Kemiassa Kiinan tiedeakatemia on kolmantena Max Planck Societyn ja UCLA:n jälkeen. Materiaalitieteissä Kiinan tiedeakatemia on laitettu listalla maailman ykköseksi! Vuonna 2006 sijoitus oli 3.
Eläin- ja kasvitieteissä sekä perinnöllisyystieteessä Kiinan sijoitus on huomattavasti alempi, mutta riisin jalostuksessa ja perimässä se on saanut aikaan kansainvälisesti tunnustettuja tuloksia (Täällä juttu riisin genomin selvittämisestä; ja itse genomia voi lukea täällä)
1.5.2007 NAS julkisti uuden jäsenlistan. Siellä on mukana kaksi kiinalaista, Shanghai Institute of Microsystem and Information Technologysta sekä National Key Laboratory of Crop Genetic Improvementista. Webbitietojen mukaan NAS:ssä on nyt siis 10 kiinalaista.
Suomalaisia NAS:ssa on yksi.
<< Home