Monday, August 07, 2006

Digitaalinen sanomalehti-hanke alkaa

The Beijing News kertoo:

Elokuun alussa 2006 pidettiin Pekingissä Kiinan sanomalehtiyhtiöiden vuosittainen kilpailukykykonferenssi. China General Administration of Press and Publication (GAPP) julkisti pääkohtia 11. viisivuotissuunnitelman raportista "Kansallisen sanomalehti- ja julkaisutoiminnan kehittäminen 2006-2010". Kiinaksi 全国报纸出版业“十一五”发展纲要(2006-2010)

GAPP julkisti myös uusia hankkeita kuten innnovatiisen julkaisutoiminnan koulutussuunnitelman sekä "digitaalinen sanomalehtilaboratorio" -projektin.

Shenzhen Special Zone Daily kirjoittaa 6.8.2006:
  • Digitaalinen laboratoriohanke kannustaa yrityksiä innovaatioihin, hyödyntämään digitaalisuutta, kehittämään online-sisällöntuotantoa, julkaisukanavia ja menetelmiä sekä näyttöpäätteitä, kännykkäsanomalehteä, online-sanomalehteä ja monenlaisia muita julkaisumuotoja ja liiketoimintamalleja. Tavoitteena on digitaalinen, verkkoon kytketty, yhtenäinen ja uudenlainen julkaisu- ja liiketoimintaympäristö.
  • Kilpailukykykonferenssissa julkistettiin "Pekingin julistus digitaalisen julkaisutoiminnan edistämisstrategiaksi". Julistus painottaa (sanomalehti) julkaisutoiminnan periaatteiden muuttamista, uudenlaisten mallien innovointia, sanomalehtien sisällöntuotannon ja julkaisukanavien muuttamista, ja organisaation, johtamisen sekä henkilöstön kehittämisen muuttamista vastaamaan uutta tilannetta.